az összes megtakarításuk.

Mivel kormánymegbízottként és a megyei védelmi bizottság elnökeként folyamatosan a terepen tartózkodtam, láttam, hogyan érintette az embereket a veszteség. Emellett a kormányhivatalhoz is több bejelentés érkezett, hogy ha csak egy zsák krumplival is, de segítsünk az éhező családoknak. Ezért úgy döntöttem, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetésével országos adománygyűjtő akciót szervezünk, „Hivatalból segítünk!” címmel.

Felhívjuk a figyelmet, hogy elsősorban tartós élelmiszereket, esetleg pénzadományt várunk. Az adományok összegyűjtését és koordinálását a kormányhivatal és a járások, a szétosztását pedig civil szervezetek végzik.

A számlaszám:10044001-00299695-20000002. Kérjük, minden esetben tüntessék fel a közleményben, hogy „Hivatalból segítünk!”, vagy „Adomány”.

Várjuk minden jó szándékú és segíteni akaró honfitársunk segítségét, és egyben kérjük más megyék kormányhivatalait is, hogy csatlakozzanak akciónkhoz!

Kérjük a médiumok munkatársait, hogy híradásaikkal járuljanak hozzá, hogy a lakosság minél szélesebb köréhez eljusson felhívásunk!

 

Dr. Vinnai Győző

kormánymegbízott

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal