FŐOLDAL

HELYI IPARŰZÉSI ADÓ

Tájékoztatjuk a Tisztelt Adózókat, hogy a 2010. évi LVII. törvény 6. § rendelkezése alapján 2010. június 29-ével a helyi iparűzési adóban az adóigazgatási hatáskör visszakerült az állami adóhatóságtól az önkormányzati adóhatósághoz.

Felhívjuk a T. Adózók figyelmét, hogy a helyi iparűzési adóhoz kapcsolódó adókötelezettségek (adókötelezettség keletkezése, változása, bejelentkezés, társaság, egyéb szervezet megszűnése, egyéni vállalkozói tevékenység megszűnése (szüneteltetése) esetén záró adóbevallás benyújtása, ideiglenes jellegű iparűzési tevékenység gyakorlásával járó valamennyi adókötelezettség stb.) Kelebia község illetékességi területéhez kapcsolódóan Kelebia Polgármesteri Hivatal feladatkörébe tartozik.

Felhívjuk a T. Adózók figyelmét, hogy a fenti törvény rendelkezése értelmében a helyi iparűzési adóelőleg-kiegészítés összegéről – az erre kötelezett adózónak - a tárgyév utolsó hónapjának 20. napjáig (december 20.) bevallást kell tennie a mellékelt nyomtatványon.


Bevallás a helyi iparűzési adóelőleg kiegészítéséről állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén nyomtatvány (PDF), 140kB
Kelebia, 2010. november 15.

Polgármesteri Hivatal