Kelebiai Apostoli Gyülekezet

Istentiszteleti rend:

Vasárnap  délelőtt: 09:00 órakor
                 délután: 16:00 órakor
Gyerekfoglalkozás: 09:00 órakor

Imaóra: csütörtök téli i. sz.: 18:00 órakor, nyári i. sz.: 19:00 órakor

Lelkipásztor: Hegedűs László

Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A gyülekezet taglétszáma: 60 tag, 12 rendszeres látogató, 13 gyerek

A gyülekezet címe: 6423 Kelebia, Árpád u. 2/1.

Egyházunk Magyarországon 1946 óta működő pünkösdi-karizmatikus közösség. Az Amerikai Egyesült Államokban 1906-tól kibontakozó pünkösdi mozgalom hatására indult el Magyarországon egy ébredési hullám, melynek következtében az 1920-as évektől folyamatosan alakultak ki karizmatikus közösségek. Ezek közé tartozott egyházunk, az Őskeresztyén Felekezet is, mely 1958-tól tagja lett a Szabad Egyházak Tanácsának, majd az 1995-ben megalakult Evangéliumi Szabadegyházak Szövetségének is. A többszöri egyházi törvénymódosítás hatással volt a közösségünk névváltozására is, így 2014 óta Magyar Apostoli Egyház néven végezzük országszerte hitterjesztő tevékenységünket. Az 1960-as évektől kerültünk kapcsolatba más európai Apostoli Egyházakkal, napjainkban is szoros az együttműködés a külföldi apostoli gyülekezetekkel.

Jövőképünk: A Magyar Apostoli Egyházat olyan közösségnek látjuk, amely erős és egészséges gyülekezetekből áll, ahol apostolok, próféták, evangélisták, pásztorok, tanítók együtt munkálkodva felkészítik a hívőket, Istentől kapott küldetésük betöltésére.

Küldetésünk: A környezetünkben élő embereket Jézus Krisztusban vetett hitre vezetni és munkálni megtérésüket, valamint újjászületésüket a Szent Lélek által. Akik általunk ismerték meg az Urat, lelki közösséget és otthont találjanak valamelyik gyülekezetünkben. Gyülekezeteink nyitott, befogadó szeretetközösségként működjenek, melyekben elkötelezettek vagyunk a bibliai alapon történő tanítás és személyes tanítványozás iránt. Gyermek- és ifjúsági foglalkozásokkal szolgáljunk a különböző generációk felé, hogy hitéletüket a testvéri kapcsolatokban megélve, kibontakozhassanak Istentől nyert képességeik és ajándékaik. Emellett hirdessük az evangélium örömhírét, zenével, énekkel dicsérjük Istent.

Gyülekezetünk az egyházunk első közösségi csoportjai között jött létre 1944-ben. Megalakulása után rendszeresen tartott összejöveteleket először házaknál, majd 1948-tól a Kelebia, Vermesjárás 2. szám alatti imaházban. A jelenlegi épület 1994 óta ad otthont az istentiszteleti alkalmainknak, melyeken az igehirdetéseken, bizonyságtételeken, szavalatokon és az imádkozáson kívül az ifjúsági dicsőítő csoport és a több évtizede működő zenekar is szolgál. Emellett óvodákban, iskolákban és idősek otthonaiban tart bibliai történeteket feldolgozó előadásokat a 2019-ben alakult Pillangó Bábcsoportunk, főként a húsvéti, gyermeknapi és karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan.

Alkalmaink mindenki számára nyitottak, szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt!

Hitelveink és további információ: www.apostoli.hu